2019 trendek
2019. február 25. írta: ezazahaz

2019 trendek

2019 trendek

2d79f4fc3cc2c5107d9ee727600d7935.jpg

Minden évben akadnak olyan felkapott trendek, amelyek azonnali lakásfelújításra sarkallhatnak, de ilyenkor érdemes sok mindent mérlegelni. Persze, ezek közt van a ráfordítás lehetősége, az elérhető/beszerezhető építőanyagok és bútorok, az elképzelés, a vágyálom, de a legfontosabbat ne feledjük. Ez pedig mi magunk vagyunk. Gondolkodjunk el, hogy hozzánk – a személyiségünkhöz, családunkhoz, életvitelünkhöz – valóban passzol-e a képen csodás(nak tűnő) összeállítás, színvilág, textúrák. Ha az otthonfrissítés mellett döntünk, vegyük górcső alá a trendeket, irányzatokat, esetleg kérjük lakberendező segítségét, aki igény szerint 3D látványtervet is készít az otthonunk végső hangulatáról. Ma már nem ördögtől való dolog ez, hosszútávon pedig rengeteget spórolhatunk: nem veszünk felesleges, vagy gyorsan megunható, nem variálható darabokat.

Általánosan elmondható, hogy a több évre vásárolt bútorok – kanapék, fotelek, konyhák, stb – és burkolatok legyenek időtállók, variálhatók. Egy pink kanapé jó ötletnek tűnhet, de könnyen megunható és karakteres jelenlétével az egész helyiséget meghatározza. Helyette akár egy halvány grafit színűt is választhatunk, amit aztán pink kiegészítőkkel feldobhatunk. Ha lángolásunk elmúlna, csak a textileket, párnákat, plédeket cseréljük és máris egy “új” nappaliban érezhetjük magunkat. Józan ráfordítás mellett.

No, és akkor szemezgessünk az idei év trendjeiből, nézzük, mi megy, mi marad és melyek azok az irányzatok, amik ismét fókuszba kerülnek.

Az elmúlt évek metrocsempe- és(rosegold) rózsaarany-őrülete határozottan visszavonulóban, ahogy a nagy méretű, exponált helyen megjelenő lámpáknak is leáldozóban. Helyettük új minták, stílusos, időtálló darabokkal frissített régi stílusok idézhetők meg.

  • kézműves kiegészítők, lámpák, dekorelemek. A (high)tech felől inkább a természetes, természetközeli érzés felé fordulunk, ami kiválóan hangsúlyozható kisebb darabokkal, függesztékekkel. Az egyedi, kézműves termékek határozottan menők!
  • csakúgy, mint a természetes anyagok, textilek, növények, akár zuzmófalak.48939842_1989849861309672_7242265466167623680_n.jpg
  • habár a bársonyt sokak avultnak, nehézkesnek, vagy éppen “nagyisnak” tartják, mégis ismét feljövőben. Ügyesen alkalmazva kényelmes, nemes és puha érzetet vihetünk a térbe általa. Vegyük figyelembe a színeket és a formákat, illetve tartsuk szem előtt az időtállóságot; akkor nem nyúlhatunk mellé.
  • az utóbbi évek pálmás-dzsungeles trendjének népszerűsége is apad. Azért nem szakadunk el ettől az impulzív, lendületes, vidám hatástól, csak éppen virágossá szelídül a minta. A lépték azonban marad határozottan nagy. A színeket érdemes komplementerekkel kiemelni.jubilee-alexa2.jpg
  • a rosegold helyére érkeznek, azaz inkább visszatérnek a réz és a bronz klasszikusabb, földesebb árnyalatai, fényei.834e9f28162eb62c4916328bc2ddf7d0.jpg
  • színek terén a tompa árnyalatokat váltják az élénkebb, gazdagabb, mélyebb árnyalatok és visszatér a hangsúlyos piros, a klasszikus fekete-fehér kombó mellé. Az erdő színei mindig népszerűek, a gazdag zöldek és a meleg földszínek nyerők. A vérnarancs és a festékgyártók által megnevezett “év színei” szintén divatosak.
  • mintákban marad a geometrikus. Nem igen lehet vele mellényúlni. Idén nagyobb a lépték és merész színválasztással, élénk árnyalatokkal tehetjük maivá, frissé.791307f7540942a88c88c4096881882d.jpg
  • a matt felületkezelések újra divatban, ezeket is érdemes erős színekkel alkalmazni.dd469c0d3141aec32c3b7133cc1cc73d.jpg
  • padló tekintetében jó hír, hogy a világos fa ismét feljövőben. Szép, klasszikus, remekül illik számos stílushoz és persze, tartós.modway-raina-queen-canopy-bed-frame-modish-store-mod-5570-whi-ikea-walmart-for-sale-daybed-near-me-aus-cheap-canada-instructions-672x672.jpg
  • végül pedig a mindenütt hirdetett trend: a baldachinos ágy. Most azonban a hangsúly az modern oszlopokon és kialakításon van, nem pedig a redőzött anyagon. Érdemes könnyed, légies darabot beszerezni, ami nem nyomja el a háló többi darabját és nem teszi zsúfolttá a teret.

(képek: pinterest, gyártók, thibaut, stb)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4614653513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása