Képek a falon
2023. augusztus 11. írta: ezazahaz

Képek a falon

3 tipp a maximális hatásért

 


0c012e1ada46b1ee09c0efbace4127a7.jpg

Sokszor okoz fejtörést, hogy egy-egy üresen szomorkodó falfelületre, mi is kerüljön. Ha pedig meg van,hogy mi - jelen esetben a keretezett kép - , akkor a következő kérdés, a hova. Jó a mérete? Illik a térbe? Hol mutat a legjobban? Ugyan készült már poszt a témában, most itt egy egyszerűen követhető és tömör tippgyűjtemény az alapkövekkel! 

Íme három tipp, hogy a lehető legjobb hatást érjük el.

1 - Találd meg a tökéletes magasságot!

  • A festményeket, posztereket, keretezett képeket szemmagasságban helyezzük el, így azonnal megragadja figyelmet. A szemmagasság általában 145-152 cm a padlótól számítva.
  • Ez az irányelv biztosítja, hogy a kép ne legyen se túl magasan, se túl alacsonyan, természetes fókuszpontot hozva létre a helyiségen belül.

b53f5353acbd199cc0b16e24e13dd549_1.jpg

2 - Bútor- kép arány!

  • Ha a dekoráció bútorok fölé kerül, törekedjünk kellemes egyensúlyra a méretek tekintetében.
  • Ilyenkor a kép szélessége a bútor szélességének körülbelül kétharmada-háromnegyede. Ez segíti a harmonikus arányok megteremtését.

9786da8e4465b2052f441af37501abea.jpg

3 - Kulcsszavak: csoportosítás és térköz:

  • Ha több képet helyezünk el egymás mellett, egyenletes távolságot tartsunk a darabok közt. Legegyszerűbben egy távtartóval oldhatjuk ezt meg.
  • Ha galériafalat készítünk, kezdjük mindig a középponttal vagy a fókuszponttal és haladjunk kifelé, megőrizve a szimmetriát vagy a kompozíció szerinti egyesúlyt.

Ne feledd, hogy ezek a tippek remek támpontot adnak, de sose habozz a saját ízlésedet, személyiségedet,a helyiség sajátosságait előrébb helyezni a rangsorban!  

Jó dekorálást!

PS: ha pedig végképp elakadnál, a www.flowlakber.com oldalon megtalálsz!

Képesk forrása: pinterest, saját, pexels

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8618191351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása